Referat: Tygelsjö IK - AIF Barrikaden

Jag var ej närvarande och får då som vanligt basera detta ”referat” på vad tränare och en del spelare berättat för mig.

Startelva: C-G – Milad, Viktor T, Matte, Mohammad K – Markus, Alex, Mathias E, Pontus – Anton, Oskar

Avbytare var:
Samuel som spelade sista halvtimmen som defensiv mittfältare i den 4-3-3-uppställning som vi gick över till i andra halvlek.
Kevin som spelade sista kvarten, först som central anfallare, sedan som vänstermittfältare.
Martin som spelade sista 10 som defensiv mittfältare.
Yousef som spelade sista 10 som central anfallare.

Tygelsjö lade i högsta växeln direkt med tre avslut de första 8 minuterna, dock inget som resulterade i något mål. Sådana kom det däremot i den 23:e och den 37:e min. Vi var nästan inte alls med i matchen där vi kanske överraskades av att Tygelsjö kändes betydligt bättre än vad tabellraden visade.

I andra halvlek såg det tidigt bättre ut, vi pressade hårt och i den 63:e min reducerade Oskar till 1-2 med ett välplacerat skott på ett tillslag efter en passning från Mathias E. Vi var nu kraftigt på gång men efter ett grovt individuellt misstag fem minuter senare kunde Tygelsjö öka på till 3-1 och därefter gick luften ur oss och de kunde också göra både 4-1 och i slutminuten 5-1.

Totalt sett en klart rättvis seger för Tygelsjö som som sagt var bättre än de flesta väntat sig och besegrade oss med det som brukar vara vårt adelsmärke. De hade ett väldigt go i laget, peppade och kämpade för varann från första till sista minuten medan vi större delen av matchen uppträdde håglöst.